Profiel

In 1986 vertrok ik, Rochus Ekhart, vanuit Friesland naar Canada om als vrijwilliger mee te werken aan de bouw van een ontmoetingscentrum voor de Blackfeet indianen. Het project “Community Centre” werd gebouwd met logs. Hier werd de grondlegger voor mijn liefde voor loghuizen gelegd. Daar maakte ik ook kennis met een enthousiaste Japanse vrijwilligster; mijn tegenwoordige echtgenote.

In 1987 volgden wij samen een 6 maanden durende curcus aan de B. Allen Mackie School of Logbuilding, waar we de vele aspecten van logbouw hebben geleerd. In 1988 vertrokken we naar Japan waar ik twee jaar lang bij een Japans bouwbedrijf heb gewerkt en de nodige praktijkervaring heb opgedaan. Ook heb ik in 1990 als instructeur meegeholpen aan het opzetten van een loghouse-school welke tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat.

In 1990 ben ik in Japan een eigen bedrijf gestart met de naam East West Log Homes. Sindsdien heeft East West Log Homes in verschillende stijlen met hout gebouwd en veel onderhoudswerk verricht. Ons bedrijf heeft uitgebreide ervaring met vakwerkhuizen, houtskeletbouw en log huizen die allemaal met de perfectie van de Japanse timmerman worden gebouwd. U ziet dat bijvoorbeeld terug in de dakconstructies, die volledig met pen en gat verbinding worden gemaakt, en de aftimmering.

East West Log Homes wordt gerund door een "hands-on-owner" die u naast de bouw en het maken van een passend ontwerp ook ondersteuning kan bieden in de communicatie met de overheden.

rochus ekhart aan het werk